Ara
Close this search box.

Xiaomi Airfryer İncelemesi – Kullananlar Tarafından Yorumları 2023

Bir airfryer için piyasadaki modellere göz gezdiriyorsanız Xiaomi Mi Airfryer muhtemelen çoktan radarınıza girmiş modellerden bir tanesidir. 
Bu yazımızda genellikle akıllı telefon ve tabletleriyle bildiğimiz Xiaomi’nin Airfryer 3.5L modelini inceledik. 

Şimdiye kadar test etmekten en çok keyif aldığımız airfryer bu olduğu gibi, beyaz mermer tezgahlara ve şık, modern aksesuarlara da tam uyum sağladığını hissettik.

  • Ağırlık: 5kg
  • Güç: 1700w
  • Boyutlar: 9,92 x 13,19 x 11,97 cm
  • Sıcaklık: 40°c ila 200°c
  • Kapasite: 5,5 litre/5,8 quarts
  • Renk: Beyaz
  • Temizlik: Bulaşık makinesinde yıkanabilir çekmece ve sepet, yapışmaz kaplama

Mutfak tasarımınız özenle seçilmişse ve geleneksel bir fritözle tarzınızı bozmaktan endişe ediyorsanız, Xiaomi Mi Smart Fritöz tam size göre. Bu air fryer, piyasadaki en çekici seçeneklerden biri.Beyaz renkte, ön tarafında siyah bir akıllı kadran ve diğer düğmelerin olmadığı minimalist bir tarzı var.

Ayrıca oldukça kompakt, 3,5 litrelik kapasitesinde bir veya iki kişi için yemek pişirmekten keyif alabilirsiniz, ancak büyük aile yemekleri için küçük kalabilir.

Kurulumu oldukça kolaydı, sadece fişe taktık ve kontrollere dokunmadan önce içindeki tüm plastiği çıkardığımızdan emin olduk.

(Büyütmek için tıklayın)

Bir diğer önemli özellik de akıllı kontroller. Tüm kontroller Xiaomi Mi Smart Air Fryer’ın önünde ve ortasında yer alan siyah kadran üzerinden gerçekleşiyor ve başlangıçta fritözde düğme olmadığından endişe etsem de, bunun nedeni her şeyin bu tek merkezi düğmeden düzgün bir şekilde kontrol edilebilmesi.

(Büyütmek için tıklayın)

Fritöz, sebzeden tavuğa kadar her şeyi pişirmek için önceden ayarlanmış seçeneklerle birlikte geliyor ki bu genellikle şüpheyle yaklaştığım bir şeydir. Örneğin Cosori fritözlerde her bir ayar, fritözün ön tarafındaki karmaşık bir ekranda gösteriliyor, ancak gerçekte pişirdiğiniz her yemek için yemeğin boyutu ve hacmi nedeniyle farklı zaman ve sıcaklık ayarlarına ihtiyacınız olacak. Örneğin tavuk modunda, tavuk kanatlarını pişirmek sadece 10 dakika sürecektir, ancak tavuk göğüsleri daha düşük sıcaklıklarda ve daha uzun süre pişirilmelidir. Yine de Xiaomi’nin bunun için bir cevabı var. Pişirme sepetinin ne kadar dolu olduğunu (yarım veya tam) seçebilir ve her bir ön ayarın süresini ve sıcaklığını ayarlayabilirsiniz.

(Büyütmek için tıklayın)

Benim gibiyseniz ve manuel pişirmeyi tercih ediyorsanız, bu da sorun değil. Diğer ön ayarlar arasında gezindikten sonra sadece birkaç saniye içinde manuel moda geçebiliyorsunuz. 

(Büyütmek için tıklayın)

Air Fryer’lar lezzetli patates kızartmaları yapmalarıyla ünlüdür, bu nedenle bir tanesini test ederken her zaman ev yapımı dilimleri ne kadar iyi yaptıklarını görmek için test ederiz. Xiaomi Mi Smart Hava Fritözünün bir kızartma ayarı var, bu yüzden bunu kullandık ancak incelemeyi adil hale getirmek için sıcaklığı test ettiğimiz diğer hava fritözleriyle tutarlı olacak şekilde ayarladık. Kızartmalar 20 dakika piştikten sonra oldukça iyi görünüyordu, ancak yarıda salladıktan sonra bile kızartmaların üst kısımlarının alt kısımlarından daha fazla piştiğini ve bazılarının diğerlerinden daha fazla piştiğini fark ettik.

(Büyütmek için tıklayın)

Patateslerin içinin yumuşacık olması hoşumuza gitse de havayla kızartmada alışık olduğumuz çıtırlıktan biraz yoksundular. Sebze testimizden sonra, bu fritözün yeterince fazla nem çekemediğinden şüphelenmeye başladık, yani pişirirken daha nemli bir ortamda durdukları için ürünler o kadar çıtır olmayabilir.

Bazı isabetli ve isabetsiz pişirme sonuçlarına rağmen, bu fritözden gerçekten keyif aldık.

Tasarım, 2500 TL’nin altındaki bir fiyata göre yüksek kaliteli hissettiriyor ve başka ürünlerde görmediğimiz bazı akıllı özelliklere sahip.

Bununla birlikte, daha kötü görünen bir modele itirazınız yoksa ancak profesyonel gibi pişiren bir şey istiyorsanız diğer airfryer incelemelerimize de göz atabilirsiniz. ”Türkiye’deki en iyi airfryer”

 

Yorum yapın