Ya da prizlerden bağımsız yaşama rehberi
İçerik
Telefonlarımız geliştikçe ve daha çok işlem yapabiliyor ve daha çok pil tüketiyorlar. Listemizde kalan pil yüzdenizle ilgili gün içindeki endişelerinizi ortadan kaldırmaya yarayacak en iyi taşınabilir şarj cihazlarını biraraya getirdik.
En iyi powerbank, cihazınızı birden fazla kez şarj etmeye yetecek kapasiteye sahip, hızlı ve kablosuz şarj özellikli olan modellerdir. Kalan şarj miktarını ekranından size bildirebilir ve çoklu portlarıyla birden fazla cihazı aynı anda şarj edebilirler.
Powerbank Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler
Size en uygun powerbank modelini seçmek için ilk dikkat etmeniz gereken, öncelikli kullanım amacınızdır. Cebinizde, çantanızda veya arabanızda taşımayı planlamanıza göre seçmeniz gereken powerbank modelleri de değişecektir. Yüksek mAh kapasiteli modellerin ağır ve büyük modeller olduğunu göz önünde bulundurun.
Powerbank satın alırken dikkat etmeniz gereken diğer özellikler şunlar olabilir:
1.Kapasite
Powerbank’in ne kadar güç depolayabileceğini gösteren bir ölçümdür. Örneğin, 10000mAh gibi.
2.Giriş/Çıkış
Powerbank’in ne kadar hızlı şarj edebildiğini ve cihazlarınızı ne kadar hızlı şarj edebildiğini gösteren ölçümlerdir.
3.Portlar
Powerbank’in ne kadar farklı cihazları şarj edebileceğini gösteren ölçümdür. Örneğin, USB, USB-C, Micro USB gibi.
4. Boyut ve ağırlık
Powerbank’in taşıması kolay olması için boyut ve ağırlığının uygun olması önemlidir.
5. Güvenlik
Powerbank’in yüksek kaliteli materyallerden yapılmış olması ve güvenli bir şekilde kullanılması için gerekli olan güvenlik özellikleri bulunması önemlidir.
En iyi Powerbank
Mcdodo MC-0692 Magsafe özellikli Powerbank gerçekten bu işi başarıyor. Magsafe özelliği olan iphonelara yapışabiliyor ve aynı anda stant görevi görebiliyor. Üzerindeki led ekranla içerisinde kalan şarj miktarını size anlık olarak bildirebiliyor. 5-10-15 Watt hızlarda kablosuz ve kablosuz olarak da telefonunuzu şarj ediyor. Apple Watch ve Airpods gibi cihazlarınızı da bu cihazla şarj edebilirsiniz. Ayrıca Mcdodo aşırı akım koruması, aşırı pil boşalma koruması, ısınma koruması gibi birçok güvenlik özelliğiyle donatılmış ve şık tasarımlı bir ürün.
Bu Samsung U1200 Kablosuz Hızlı Şarj Özellikli Powerbank hem ince ve taşınabilir boyutlarda hem de kablosuz hızlı şarj özellikle hem de birden fazla cihazınızı aynı anda şarj edebiliyor. Bize göre tüm olması gereken özellikleri taşıyan ve her gün taşıyabileceğiniz bir cihaz. Tek beğenmediğimiz tarafı MagSafe özelliği olmaması.
Philips 22.5 PD 4 portlu Powerbank cam yüzeyi ve alüminyum kasasıyla oldukça şık bir tasarıma sahip tıpkı ekransız bir iPhone’u andırıyor. Diğer en iyi özelliği 22.5W gibi yüksek bir hızla ve aynı anda 3 cihazı birden şarj edebilmesi. Üzerindeki ekranla kalan şarj yüzdesini size bildirebiliyor. Magsafe özelliği ve kablosuz şarj özelliklerini bulundurmuyor. Sadece 225 gr ağırlığında ve avuçiçinize sığabilecek boyutlarda geliyor.
Ürettiği aksesuarlarının kalitesi ile bildiğimiz Alman markası Spigen bu Ark Hybrid Make 5000 mAh kablosuz Powerbank ile kalitesini Ortaya koymuş. Diğer kablosuz şarj cihazlarına kıyasla %50 daha hızlı kablosuz şarj sağlayabilen bu powerbank Magsafe özellikli ve mıknatısı telefonunuza yeterince güçlü yapışıyor. Kompakt bir tasarıma sahip ve kalan şarj yüzdesini üzerindeki ışıklardan görebilirsiniz. Ayrıca üzerinde açma kapama düğmesi de bulunuyor. Bununla powerbankinizi telefonunuza yapışıkken de kapalı konumda tutabiliyorsunuz.
Eğer ki Powerbankinizle telefonunuzu 2-3 kez şarj etmek istiyor ve biraz daha büyük bir cihaz taşımayı ya göze alıyorsanız baz Baseus 20 W 10.000 mAh Powerbank tam size göre olabilir. Magsafe özellikle ve yapışması kullanıcılar tarafından gayet iyi bulunmuş bir ürün.
Kamera girintisiyle telefonunuzun arkasına tam oturmasını ve özellikle 20W gibi yüksek bir hızda şarj etmesini çok sevebilirsiniz.
Son derecede kompakt ve ve kaliteli bir kablosuz powerbank arıyorsanız Belkin 2500mAh Magsafe Uyumlu Powerbankle tanışabilirsiniz. Powerbankinizi şarj ederken aynı anda telefonunuzu da şarj ederek bu powerbanki kablosuz şarj pedi olarak kullanabiliyorsunuz. 2 yıl garantisinin yanında Belkin bağladığınız cihazlar için de zarar görmeme garantisi sunuyor.
MOMAX 5000’i elektronik cihazlarla arası iyi olan biriyseniz çok beğenebilirsiniz. Cam yüzeyiyle Magsafe özellikli kısmı ve o kısımdaki çiplerini görebiliyorsunuz. Stand olma özelliği de bulunuyor (ister dikey, ister yatay) ve uygun bir fiyatla satışa sunuluyor. Kablosuz 15W gibi bir hızlı şarj özelliği de bulunuyor.
Diğer Dikkat Edilmesi Gereken Modeller
Sıradan çinko karbon pillere kıyasla başarısından söz ettiren Duracell ürettiği powerbankin tasarımıyla tıpkı bir duracell pili andıran cihazı beğenileri üzerinde toplamış bir ürün olarak öne çıkıyor. 18 watt gibi hızlı bir şarj yapabiliyor, 6700 mAh kapasitesiyle akıllı cihazınızı birden fazla kez şarj edebiliyor ve birçok güvenlik donanımı ile geliyor. 3 yıl Duracell garantisi altında piyasaya sunuluyor. Yanında kaliteli bir şarj kablosuyla geliyor.
Listemizdeki en iyi powerbankin bir alt modeli olan Mcdodo-7050 biraz daha mat bir yapıya sahip ancak Mc-0692’yle neredeyse aynı özelliklere sahip ancak neredeyse yarı fiyatıyla satışa sunuluyor. Magsafe özellikli kompakt bir powerbank arayanlar için ideal olabilecek bir powerbank.
Powerbank arayışınız telefonunuzu birkaç kez şarj etmekten öte drone, gopro gibi farklı cihazları şarj etmekse bu 60.000 mAh’lık 6 çıkışlı powerbank ile tanışabilirsiniz. Günlük taşıma için biraz fazla ağır olabilecek bir model olsa da birkaç günlük kamplarda şarjınızı hiç bitirmeden dilediğiniz gibi elektronik cihazlarınızı kullanmanızı sağlayabilir.
4 farklı şarj kablosu ve 6 şarj çıkışı daha barındıran bu powerbank enerji ihtiyacınızı heryerde karşılayabilecek kapasitede bir ürün. Üzerindeki ekrandan kalan şarj miktarını da görebilirsiniz.
Bu yazımızda piyasadaki en özellikli ve en popüler powerbankleri, en uygun olanı seçmeniz için bir araya getirdik. İyi bir powerbankle gün içinde ihtiyacınız olan ekstra telefon gücüne sahip olabilirsiniz. Umarız yazımızdaki bilgiler tercihinizi yapmanızda faydalı olmuştur.